Μετά από βασανιστήρια φαίνεται πως ομολόγησε ο δολοφόνος (;) του Νέμτσοφ

Μετά από βασανιστήρια φαίνεται πως ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ ο μοναδικός από τους κρατούμενους που έχει παραδεχτεί την ενοχή του, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Αντρέι Μπαμπούσκιν, μέλος του ρωσικού συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα που συμβουλεύει το Κρεμλίνο.

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε πως ο Ζαούρ Νταντάγιεφ ομολόγησε υπό βασανισμό», σημείωσε ο κ. Μπαμπούσκιν, αφότου επισκέφτηκε τους τρεις άνδρες που κρατούνται για το φόνο, στη φυλακή Λεφτόροβο της Μόσχας.

Τόνισε πως ο Νταντάγιεφ είχε πολλά ορατά τραύματα στο σώμα του, ενώ παράλληλα του κατήγγειλε πως τον είχαν βασανίσει με ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαμπούσκιν, ο Νταντάγιεφ του είπε πως ομολόγησε την ενοχή του μόνο αφού οι Αρχές του υποσχέθηκαν πως θα απελευθέρωναν τον φίλο του Ρούσταμ Γιουσούποφ, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση Νέμτσοφ.

Ο κ. Μπαμπούσκιν μάλιστα προσέθεσε πως δυο ακόμα κρατούμενοι, οι αδελφοί Άνζορ και Σαγκίντ Γκουμπάσεφ, έφεραν σημάδια κακομεταχείρισης.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν απαγγείλει επίσημες κατηγορίες εναντίον του Νταντάγιεφ και του Άνζορ Γκουμπάσεφ. Οι Γκουμπάσεφ αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του Νέμτσοφ.

Με δεδομένο τον πολιτικό βίο του Νέμτσοφ, ο οποίος ήταν σκληρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, η έρευνα για τη δολοφονία του βρίσκονται υπό το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας για τη διαφάνειά της και τον σεβασμό στα δικαιώματα των κατηγορούμενων.
Πηγή: skai.gr