Ντόναλντ Τραμπ: Ξεμπλοκάρονται οι λογαριασμοί του σε Facebook και Instagram

Η Μeta αποφάσισε πως οι χρήστες «θα πρέπει να μπορούν να ακούσουν την άποψη όλων των πολιτικών, ώστε να μπορούν να κάνουν συνειδητές επιλογές στην κάλπη»

Η Meta δήλωσε ότι θα επιτρέψει στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook και στο Instagram μετά από το διετή αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος τον ΗΠΑ είχε αποκλειστεί από τα social media  λόγω της διαδικτυακής του συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου, καθώς είχε αναρτήσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί, επαίνεσε τους ολοένα και πιο βίαιους διαδηλωτές και καταδίκασε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ακόμη και όταν ο όχλος απειλούσε τη ζωή του.

Η Meta θα επιτρέψει στον Τραμπ να επιστρέψει «τις επόμενες εβδομάδες», αλλά «υπό αυστηρή επίβλεψη για την αποτροπή επαναλαμβανόμενων αδικημάτων», έγραψε ο πρόεδρος της Meta για τις παγκόσμιες υποθέσεις, Νικ Κλεγκ.

«Όπως κάθε άλλος χρήστης του Facebook ή του Instagram , ο κ. Τραμπ πρέπει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της κοινότητάς μας», έγραψε ο Κλεγκ.

«Σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ δημοσιεύσει ακατάλληλο ή παραβατικό περιεχόμενο, το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί και ο ίδιος θα τεθεί σε αναστολή για διάστημα από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης».

Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε ότι οι πλατφόρμες της θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για «ανοιχτό, δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο» και ότι οι χρήστες «θα πρέπει να μπορούν να ακούσουν την άποψη όχι μόνο του τωρινού αλλά και του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και όλων των πολιτικών, ώστε να μπορούν να κάνουν συνειδητές επιλογές στην κάλπη».
 

Πηγή: skai.gr