Μέρκελ: «Προβληματικό» το μπλοκάρισμα του Τραμπ από το Twitter

«Προβληματικό» θεωρεί η Άνγκελα Μέρκελ το μπλόκο του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Το Twitter ανέστειλε μόνιμα το λογαριασμό του Τραμπ την Παρασκευή, επικαλούμενο «κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Twitter, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης «φέρουν μεγάλη ευθύνη ώστε η πολιτική επικοινωνία να μην δηλητηριάζεται από μίσος, ψέματα και υποκίνηση βίας».

Είπε ότι δεν είναι σωστό να μην αντιδρούμε όταν δημοσιεύεται τέτοιο περιεχόμενο, για παράδειγμα επισημαίνοντάς το. Αλλά ο Ζάιμπερρτ διευκρίνισε ότι η ελευθερία της γνώμης είναι θεμελιώδες δικαίωμα «στοιχειώδους σημασίας». 

«Μπορεί να υπάρξει παρέμβαση γι’ αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου που ορίζουν οι νομοθέτες - όχι με βάση την απόφαση του μάνατζμεντ των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης» ξεκαθάρισε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Από αυτή την οπτική γωνία, η καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το ότι οι λογαριασμοί του προέδρου των ΗΠΑ έχουν πλέον μπλοκαριστεί μόνιμα» σημείωσε.

Το Facebook την Πέμπτη μπλόκαρε τον λογαριασμό του Tραμπ έως τις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου πρόεδρου Τζο Μπάιντεν, και πιθανώς επ' αόριστον.

Η ίδια η Μέρκελ δεν έχει λογαριασμό στο Twitter, αν και διατηρεί ο Ζάιμπερτ και πολλοί υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης.
 

Πηγή: skai.gr