Μεντβέντεφ: «Να εξοντωθούν σαν τα ποντίκια οι λεχρίτες του Μπέλγκοροντ»

 «Η ευθύνη για αυτές (πράξεις δολιοφθοράς) ανήκει στο καθεστώς του Κιέβου και τελικά στους ‘’χορηγούς’’ του πέρα από τον ωκεανό, δηλαδή την Ουάσιγκτον, και τις χώρες της ΕΕ»

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ σαν «λεχρίτες» που «θα πρέπει να εξοντωθούν σαν τα ποντίκια».

«Όσο για αυτούς τους λεχρίτες - δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους αποκαλέσει κανείς - κάποιος μπορεί κανείς να τους χαρακτηρίσει με διαφορετικούς τρόπους. Το μόνο ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει γι 'αυτούς; Απλώς πρέπει να τους εξοντώσεις σαν τα ποντίκια που είναι και να μην τους πιάσεις καν αιχμαλώτους», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Όποια φλυαρία κι αν ακούσετε από το Κίεβο για το πώς οι επιθέσεις δολιοφθοράς αυτού του είδους δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς, είναι όλα ψέματα, φυσικά. Ένα απόλυτο ψέμα», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε από το TASS εάν το γεγονός ότι το σαμποτάζ έγινε Ρώσους πολίτες απαλλάσσει την Ουκρανία για την επίθεση των σαμποτέρ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

«Η ευθύνη για αυτές (πράξεις δολιοφθοράς) ανήκει στο καθεστώς του Κιέβου και τελικά στους ‘’χορηγούς’’ του πέρα από τον ωκεανό, δηλαδή την Ουάσιγκτον, και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με κράτη όπως η Βρετανία και άλλα (Κράτη). Αυτή είναι η ευθεία και άμεση ευθύνη τους» υποστήριξε ο Μεντβέντεφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του ισχυρίζεται ότι οι σαμποτέρ που εισέβαλαν χθες στην περιοχή του Μπέλγκοροντ «αποκλείσθηκαν και εξοντώθηκαν» ενώ όσοι απέμειναν απωθήθηκαν στο ουκρανικό έδαφος έως την πλήρη εξόντωση τους.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 70 μαχητές σκοτώθηκαν.

Πηγή: skai.gr