Μελόνι για την σύλληψη Ντενάρο: «Μεγάλη νίκη του ιταλικού κράτους»

Η είδηση έγινε πρώτα θέμα στα διεθνή μέσα και οι Ιταλοί πολιτικοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την σύλληψή του διαβόητου αρχινονού

Ο 60χρονος διαβόητος αρχηγός της ιταλικής μαφίας,  Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, συνελήφθη σήμερα στο Παλέρμο, έπειτα από 30 χρόνια στις λίστες των πιο καταζητούμενων κακοποιών στον κόσμο. 

Η είδηση έγινε πρώτα θέμα στα διεθνή μέσα και οι Ιταλοί πολιτικοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την σύλληψή του. 

«Ο πόλεμος κατά της μαφίας θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Είναι μια μεγάλη νίκη του ιταλικού κράτους, που αποδεικνύει ότι δεν το βάζει κάτω και καταπολεμά αποτελεσματικά την μαφία», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι .
 

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε ότι «η ικανοποίηση για το ιστορικό αποτέλεσμα της σύλληψης του Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο, είναι τεράστια».

«Συγχαίρω τους καραμπινιέρους και την εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας για το ότι κατάφεραν να πετύχουν την σύλληψη ενός άκρως επικίνδυνου φυγόδικου. Πρόκειται για μια εξαιρετική ημέρα, τόσο για το ιταλικό κράτος, όσο και για όλους εκείνους οι οποίοι ανέκαθεν πολεμούσαν τις μαφίες, σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε ο Πιαντεντόζι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για τον τελευταίο «πανίσχυρο νονό» της Κόζα Νόστρα. Για την σύλληψή του, ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια, ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά και κινητοποιήθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέροι. Κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να συλληφθεί ακριβώς τριάντα χρόνια μετά τη σύλληψη του ιστορικού αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα.

Πηγή: skai.gr