Μελανσόν: Καλεί την Γαλλίδα πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Γαλλίδας πρωθυπουργού, που είναι διορισμένη από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, θα πρέπει να τηρήσει την παράδοση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της νεοεκλεγείσας Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία.

Η Μπορν «θα ηττηθεί», τόνισε.

Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Γαλλίδας πρωθυπουργού, που είναι διορισμένη από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μελανσόν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι τα κόμματα που απαρτίζουν την αριστερή συμμαχία Nupes θα έπρεπε να σχηματίσουν μία ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία θα ήταν η δεύτερη σε μέγεθος στην Εθνοσυνέλευση, μετά τους κεντρώους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρόταση αυτή, εξήγησε, βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ξεχωριστά η κοινοβουλευτική ομάδα του κάθε κόμματος (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Κομμουνιστές) θα είχε λιγότερα μέλη από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Γαλλία