Μεξικό: 11 νεκροί και 33 αγνοούμενοι ο νεότερος απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα «Αγκάθα»

Καταστροφές από τον κυκλώνα «Αγκάθα» στο Μεξικό

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 33 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον κυκλώνα Αγκάθα που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Οαχάκα, στις ακτές του νότιου Ειρηνικού του Μεξικού.

Ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου του προέδρου Andrés Manuel López Obrador την Τετάρτη το πρωί και είπε ότι η ισχυρή καταιγίδα είχε υποχωρήσει.

Ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 26 δήμους που επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα της κατηγορίας 2 που έπεσε στη στεριά τη Δευτέρα με μέγιστες παρατεταμένους ανέμους 105 mph.

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC) των ΗΠΑ.

Η Αγκάθα κατευθυνόταν χθες Τρίτη προς νότο, προς την πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκεί και αλλού στον μεξικανικό νότο.

Πηγή: DAILY MAIL