Μαρτυρία: Ο Τζόρτζ Φλόιντ και ο δολοφόνος του Σόβιν είχαν μαλώσει

Οι Τζορτζ Φλόιντ και ο δολοφόνος του Ντέρεκ Σόβιν φέρεται να είχαν τσακωθεί ενώ εργάζονταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης χρόνια πριν από την τελευταία μοιραία τους συνάντηση στις 25 Μαΐου. 

Ένας συνάδελφός τους στο κλαμπ El Nuevo Rodeo στη νότια Μινεάπολη αποκάλυψε το λόγο της έντασης μεταξύ των δύο ανδρών σε μια συνέντευξή του στο CBS News. Η ένταση, δήλωσε ο Ντέιβιντ Πίνεϊ στο αμερικανικό δίκτυο, «έχει να κάνει πολύ με το γεγονός ότι ο Ντέρεκ ήταν εξαιρετικά επιθετικός στο κλαμπ με μερικούς από τους πελάτες, κάτι που ήταν θέμα». 

Σύμφωνα με τον Πίνεϊ, ο αστυνομικός, σε βάρος του οποίου είχαν γίνει άλλες 18 καταγγελίες στο παρελθόν, πιθανότατα αναγνώρισε τον 46χρονο Φλόιντ όταν έσπευσε να συνδράμει συναδέλφους του να τον συλλάβουν στις 25 Μαΐου.

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου, Μάγια Σανταμαρία, είχε δηλώσει πάντως ότι δεν ήταν σίγουροι ότι οι Φλόιντ και Σόβιν γνωρίζονταν, καθώς ο Φλόιντ δούλευε στους εσωτερικούς χώρους, ενώ ο πρώην αστυνομικός στους εξωτερικούς όταν ήταν εκτός υπηρεσίας. Ωστόσο, ο Πίνεϊ δηλώνει ότι γνωρίζονταν. «Ο Σόβιν γνώριζε τον Φλόιντ… αρκετά καλά» δήλωσε. 


 
 

Πηγή: skai.gr