Μακελειό στο Σικάγο: Ηλικιωμένος από το Μεξικό και μια ραβίνος σε συναγωγή τα πρώτα θύματα που ταυτοποιήθηκαν

Γνώστη έγινε η ταυτότητα των δύο εκ των έξι θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τα πυρά του 22χρονου Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο σε προάστιο του Σικάγο

Γνωστά έγιναν τα δύο από τα έξι συνολικά θύματα της αιματηρής επίθεσης κατά τη διάρκεια παρέλασης για την 4η Ιουλίου σε προάστιο του Σικάγο, χθες στις ΗΠΑ.

Ο Νίκολας Τολέδο πατέρας 8 παιδιών και με πολλά εγγόνια, ήταν ένας από τους άτυχους που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 22χρονου Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο.

Ο ηλικιωμένος όπως δήλωσε η εγγονή του βρήκε ακαριαίο θάνατο καθώς μια σφαίρα τον πέτυχε στο κεφάλι ενώ καθόταν στο αναπηρικό αμαξίδιό τoυ και παρακολουθούσε την εκδήλωση

«Ο παππούς μου, ο Νικολάς Τολέδο, πατέρας οκτώ παιδιών και παππούς πολλών, μας άφησε σήμερα το πρωί στις 4 Ιουλίου, μια ημέρα που θα ήταν μέρα χαράς μετατράπηκε σε έναν φρικτό εφιάλτη για όλους μας», έγραψε η Σοχίλ Τολέδο.

Σικάγο

«Ο Νικολάς ήταν ένας στοργικός, δημιουργικός, περιπετειώδης και αστείος άνθρωπος. Εμείς η οικογένειά του είμαστε συντετριμμένοι, μουδιασμένοι», πρόσθεσε.

Η οικογένειά του άνοιξε λογαριασμό στη σελίδα GoFundMe για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να επαναπατριστεί η σορός του στο Μεξικό. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί 33.000 δολάρια.

Στον τραγικό απολογισμό της σφαγής ανακοινώθηκε πως ανήκει και η  Τζάκι Σάντχαϊμ, μια ραβίνος στη συναγωγή του Χάιλαντ Παρκ

Σικάγο

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε με email προς τα μέλη της η Συναγωγή North Shore Congregation Israel, που βρίσκεται στο Ιλινόι. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την θλίψη μας για τον θάνατο της Τζάκι και το πόσο συμπάσχουμε με την οικογένειά της και τους αγαπημένους της. Το έργο της Τζάκι, η καλοσύνη και η ζεστασιά της μας άγγιξαν όλους–από τα διδάγματά της στο νηπιαγωγείο Gates of Learning ως την καθοδήγηση αναμέτρητων από εμάς σε στιγμές χαράς και θλίψης στη ζωή μας, όλα αυτά με διαρκή αφοσίωση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συναγωγή ανακοίνωσε ότι η Τζάκι Σάντχαϊμ αφήνει πίσω της τον σύζυγο και την κόρη της.

Πηγή: skai.gr