Μακελειό στο Μέιν: Ο στρατός και το FBI στο τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη – «Άκουγε φωνές» λέει η αστυνομία 

Ο 40χρονος είχε απειλήσει πρόσφατα να επιτεθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις 

Τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού περιπολούν μαζί με σχεδόν όλη τη δύναμη της αστυνομίας του Μέιν γύρω από την πόλη Λιούιστον, όπου χθες το βράδυ ένας 40χρονος Εφεδρος του Στρατού των ΗΠΑ, σκότωσε εν ψυχρώ τουλάχιστον 22 ανθρώπους, σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης. 

Eπίσης, το FBI έχει στείλει στην περιοχή δεκάδες πράκτορες και εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την τοπική και την πολιτειακή αστυνομία που ηγείται της έρευνας.

card

Ο δράστης, Ρόμπερτ Καρντ, ακόμα διαφεύγει και για τον εντοπισμό του έχει στηθεί ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά και στους κατοίκους έχουν δοθεί οδηγίες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. 

Ο ίδιος «θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος», σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook και συνεχίζει να παραμένει ελεύθερος. 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την αστυνομία που βγαίνουν στην δημοσιότητα από τα αμερικανικά μέσα, ο 40χρονος μακελάρης - ο οποίος ήταν επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Είχε αναφέρει ότι «άκουγε φωνές» ενώ είχε νοσηλευτεί πριν μερικούς μήνες σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες. 

Αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι ο Καρντ είχε πρόσφατα απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε μια βάση της Εθνικής Φρουράς στο Saco του Μέιν

Πηγή: skai.gr