Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του αναμένει την ημέρα που τα δικαστήρια θα διατάξουν τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. 

"Κοιτάξτε με στα μάτια, τη μέρα που τα δικαστήρια θα διατάξουν τη σύλληψη του Χουάν Γκουαϊδό για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, εκείνη τη μέρα θα πάει στη φυλακή", είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. "Να είστε βέβαιοι ότι η μέρα δεν έχει έρθει, αλλά θα έρθει" πρόσθεσε.

Ο Μαδούρο, ο οποίος είχε μέρες να μιλήσει στο διεθνή Τύπο, κάλεσε ξένα μέσα ενημέρωσης στο παλάτι Miraflores, τον επίσημο χώρο εργασίας του, και επέκρινε τους πρέσβεις που συνόδευσαν τον Γκουαιδό μετά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ. 

Ενημέρωσε επίσης του δημοσιογράφους σχετικά με αγωγή εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον κατά της Βενεζουέλας

"Στον τομέα των διπλωματικών σχέσεων μπορεί να υπάρχουν διαφορές, πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη θέση της οικονομικής κυριαρχίας για να βλάψει μια χώρα και να επιβάλει πολιτικές σε αυτήν", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Παρά την απαγόρευση εισόδου στη Βενεζουέλα που επέβαλε δικαστήριο, ο Γκουαϊδό δεν συνελήφθη όταν επέστρεψε στη χώρα την Τρίτη.

Πηγή: skai.gr