«Μ' ένα παράπονο, μ' ένα παράπονο πικρό» ο Ερντογάν για Μπάιντεν: Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο!

Έξω φρενών με τον Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την «πόρτα» που δέχθηκε στη Νέα Υόρκη.  

Ο τούρκος πρόεδρος απέτυχε να δει τον αμερικανό ομόλογό του στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και εξαπέλυσε νέα πυρά κατά των ΗΠΑ κατηγορώντας τες ότι «στηρίζουν τρομοκράτες πέραν του επιτρεπτού, και τους στηρίζουν με όπλα με πυρομαχικά, αντί να τους καταπολεμούν» εννοώντας το ΡΚΚ και τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. 

Σε ό,τι αφορά την... απόρριψη από τον Μπάιντεν ο Ερντογάν παραπονέθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την προσευχή της Παρασκευής πως «εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ. Δυστυχώς είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση» ανέφερε.  

«Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε» σημείωσε σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη. Επανέλαβε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας τις επόμενες μέρες.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλούσε ότι θα αγοράσει «από αλλού» μαχητικά αντί των F-35 και ότι δεν υπαναχωρεί στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400. 

Πηγή: skai.gr