«Λουκέτο» στο γερμανικό Pascha - Από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής της Ευρώπης

Ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, το περιβόητο Pascha, στην Κολωνία της ανατολικής Γερμανίας, χρεοκόπησε, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

«Είμαστε στο τέλος», δήλωσε ο διευθυντής του οίκου ανοχής Άρμιν Λόμπσαϊντ στην εφημερίδα Express.

Ο Λόμπσαϊντ είπε στην Express ότι ο οίκος ανοχής χρησιμοποίησε όλα τα χρηματικά του αποθέματα κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της πορνείας στην περίοδο της πανδημίας.

Το Pascha λειτουργεί σε ένα κτίριο 11 ορόφων και έχει προσωπικό 60 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων μασέρ και μαγείρων. Υπό κανονικές συνθήκες, 120 ιερόδουλες εργάζονται μόνες τους, αναφέρει η εφημερίδα.

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται η Κολωνία, απαγόρευσε την πορνεία πριν από πέντε μήνες σε μια προσπάθεια να καμφθεί η εξάπλωση της νόσου COVID-19.

O Λόμπσαϊντ άσκησε κριτική στις αρχές του κρατιδίου γιατί δεν ήταν ξεκάθαρες ως προς το πότε θα αίρονταν οι απαγορεύσεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό έτσι. Θα μπορούσαμε ίσως να αποτρέψουμε την χρεοκοπία με τη βοήθεια των τραπεζών αν είχαμε την διαβεβαίωση ότι οι δραστηριότητες θα ξεκινούσαν στις αρχές τις επόμενης χρονιάς», ανέφερε στην εφημερίδα.

Οργανώσεις εκδιδόμενων ατόμων προειδοποιούν ότι το κλείσιμο οίκων ανοχής είναι πιθανό να οδηγήσει στην παράνομη πορνεία, εκθέτοντας τις γυναίκες σε μεγαλύτερους κινδύνους εκμετάλλευσης.

Πηγές: ΕΡΤ / DW