Κλείσιμο

Λουκασένκο: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε περισσότερη βοήθεια στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία

Ο Λουκασένκο τόνισε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται «καμία βοήθεια» αυτή τη στιγμή ωστόσο αν χρειαστεί είναι έτοιμος να τη βοηθήσει.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η χώρα του είναι «ήδη έτοιμη» να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Εάν οι Ρώσοι αδελφοί μας χρειάζονται βοήθεια, είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τέτοια βοήθεια» δήλωσε ο Λουκασένκο μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ζιμπάμπουε, σύμμαχο της Ρωσίας.

Ο Λουκασένκο τόνισε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται «καμία βοήθεια» αυτή τη στιγμή ωστόσο αν χρειαστεί είναι έτοιμος να τη βοηθήσει.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέπτεται τη χώρα της Νότιας Αφρικής για να εδραιώσει τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ Λευκορωσίας και Ζιμπάμπουε.Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά, ειδικά στον τομέα της γεωργίας, και ο Λουκασένκο πρόσφερε την Τρίτη στη Ζιμπάμπουε περισσότερα τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές μηχανές και φορτηγά.

Η Ζιμπάμπουε δεν έχει καταδικάσει δημόσια τη Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Λευκορωσία δεν έχει προσφέρει κανένα από τα στρατεύματά της στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά επέτρεψε στη Ρωσία να πραγματοποιήσει μέρος της εισβολής της από το έδαφός της τον περασμένο Φεβρουάριο και υπήρξε επίσης εξέδρα εκτόξευσης ρωσικών πυραύλων προς την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, Ρωσία και Λευκορωσία συμμετείχαν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της δεύτερης. 

Πηγή: skai.gr