Κλείσιμο

Έντονη διαμαρτυρία του Λονδίνου για την σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα

«Δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία δικαιολογία για να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία δημοσιογράφοι που καλύπτουν απλώς τις διαμαρτυρίες. Ξέρω πως αυτό αποτελεί σημαντική ανησυχία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων μιλώντας στο Sky News.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία δημοσιογράφοι που καλύπτουν διαμαρτυρίες, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Γκραντ Σαπς μετά την ανακοίνωση του BBC πως η κινεζική αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε έναν από τους δημοσιογράφους του στη Σανγκάη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία δικαιολογία για να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία δημοσιογράφοι που καλύπτουν απλώς τις διαμαρτυρίες. Ξέρω πως αυτό αποτελεί σημαντική ανησυχία», δήλωσε ο Σαπς μιλώντας στο Sky News.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα από την πλευρά του πως ο δημοσιογράφος του BBC, που χτυπήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, δεν είχε δηλώσει την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαο Λιτζιάν είπε πως σημείωσε τη δήλωση του BBC σχετικά με το επεισόδιο, υποστήριξε όμως πως αυτή δεν αντανακλά αυτό που συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ