Το λιβυκό κοινοβούλιο καρατόμησε από πρωθυπουργό τον Φατί Μπασάγκα και τον παραπέμπει σε έρευνα

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση για τον Μπασάγκα, ο οποίος είναι αντίπαλος του πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU)

Το κοινοβούλιο της Λιβύης, με έδρα το Τομπρούκ στα ανατολικά της χώρας, ψήφισε για την αναστολή του διορισμού του πρωθυπουργού Φατί Μπασάγκα και ανέθεσε τα καθήκοντά του στον υπουργό Οικονομικών Οσάμα Χαμάντα, αναφέρει το Al Jazeera. Ο Μπασάγκα παραπέμπεται σε έρευνα, αλλά έως στιγμής οι κατηγορίες δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση για τον Μπασάγκα, ο οποίος είναι αντίπαλος του πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU).

O Μπασάγκα δεν είχε γίνει αποδεκτός από την προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, υπό την προεδρία του Αγκίλα Σάλεχ, διόρισε τον Μπασάγκα, πρώην υπουργό Εσωτερικών, νέο πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2022.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα και Μπασάγκα συνεχιζόταν εδώ και καιρό, με τον Μπασάγκα να υποστηρίζει ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ. 

Η κυβέρνηση Μπασάγκα είχε απορρίψει τα μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση Ντμπέιμπά με την Τουρκία, τονίζοντας ότι απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στη Λιβύη και την περιοχή.

Πηγή: skai.gr