Λίβανος: Συγκινεί γιαγιούλα που δεν θέλει να αφήσει το σπίτι της-«Προτιμώ να πεθάνω στο κρεβάτι μου» (pic)

Συγκινούν οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την έκρηξη στον Λίβανο. Τα αίτια της έκρηξης φαίνεται πως ήταν η ανατίναξη τουλάχιστον 2.700 τόνων νιτρικού αμμωνίου, ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε λιπάσματα και κατασκευή βομβών. Σύμφωνα με αξιωματούχους φυλασσόταν σε αποθήκη του λιμανιού από το 2014 αφότου κατασχέθηκε από εμπορικό πλοίο.

Από την νύφη που φωτογραφιζόταν στους δρόμους στις εικόνες με την σκόνη τον καπνό και τις ζημιές που έχουν καλύψει την πόλη. Εικόνες βγαλμένες από «πόλεμο» εν καιρώ ειρήνης. Οι τραυματίες χιλιάδες και οι υλικές ζημιές τεράστιες. Κτήρια έχουν καταστραφεί ενώ άλλα είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Σε ένα από αυτά μένει και η γιαγιά της φωτογραφίας πιο κάτω που μας συγκίνησε πολύ, αναφέρει το Must. Στην φωτογραφία φαίνεται να είναι στο μπαλκόνι της και γύρω της υπάρχουν μόνο συντρίμμια. Η ίδια αρνείται να αφήσει το σπίτι της και σύμφωνα με την δημοσίευση του Live Love Beirut στο Facebook που ανέβασε την εικόνα η γιαγιούλα δήλωσε ότι προτιμάει να πεθάνει στο κρεβάτι της. Το σπίτι της είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

«Προσπαθήσαμε να την κατεβάσουμε αλλά αρνείται να αφήσει το σπίτι της. Το ίδιο προσπάθησαν και οι πυροσβέστες αλλά δεν το δέχτηκε από κανέναν. Είπε “Είμαι καλά στο σπίτι μου, Προτιμώ να πεθάνω στο κρεβάτι μου»

Πηγή: Must