Σε σημερινή του παρέμβαση σε συνέδριο με θέμα τη θρησκευτική παρουσία σε πανεπιστήμια και σχολεία, ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄ τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή τα υπαρξιακά προβλήματα των νέων». Ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε «λαβωμένες οικογένειες, ψηφιακή μοναξιά, αίσθημα φόβου ή ακαταλληλότητας, μπροστά σε ένα μέλλον το οποίο μοιάζει αβέβαιο».
Ο πάπας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι και μέσα στα καθολικά σχολεία και πανεπιστήμια «πολλοί νέοι μπορεί να νιώθουν ανώνυμοι» και ζήτησε τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα «να μετατραπούν, πρώτα απ΄όλα, σε σπίτι, σε έναν οικείο χώρο στον οποίο κάποιος σε περιμένει».
Σύμφωνα με τον Λέοντα, ο πρώτος τρόπος με τον οποίο κηρύττει, κανείς, τον λόγο του Κυρίου «περνά από το πώς υποδεχόμαστε τον άλλον», διότι είναι σημαντικό «να υπάρχει κάποιος ο οποίος σε κοιτά στα μάτια, θυμάται το όνομά σου, παρατηρεί την απουσία του και χαίρεται για την επιστροφή σου».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.