Κλείσιμο

Λαβρόφ προς Πούτιν: Να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Δύση

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, να συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση, παρά το γεγονός πως οι απαντήσεις που έχει λάβει η Μόσχα μέχρι στιγμής από τους Δυτικούς στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν θεωρούνται ικανοποιητικές για την ίδια.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Λαβρόφ είπε: «Οφείλω να πω ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να επιλυθούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν». Πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες για διάλογο «δεν έχουν εξαντληθεί».

Η συνομιλίς Λαβρόφ - Πούτιν αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Σεργκέι Λαβρόφ φέρεται να πρότεινε όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να διευρυνθούν σε αυτήν τη φάση οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με τη Δύση, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτές δεν γίνεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον. 

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως υφίσταται μια «πιθανότητα» να επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού η ουκρανική κρίση, τη στιγμή που η Δύση εκφράζει φόβους ότι οι εντάσεις θα μετατραπούν σε ένοπλη σύγκρουση.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη στον Πούτιν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων, αλλά πρόσθεσε πως οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανοποιητικές.

Πηγή: skai.gr