Λαθρεμπόριο... μπότοξ στην Κύπρο – Γυναίκα προσπάθησε να περάσει 45 αμπούλες για προσωπική της χρήση

Οι αρχές ανακάλυψαν τις αμπούλες κρυμμένες σε μια τσάντα με σοκολάτες μέσα στη βαλίτσα μιας γυναίκας, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στη Βιέννη για διακοπές και το ήθελε για προσωπική χρήση.

Λαθρεμπόριο με αμπούλες μπότοξ απέτρεψαν οι Βρετανικές Βάσεις στη Δεκέλεια, όταν υπάλληλοι του στο τελωνείο εντόπισαν άτομο στην κατοχή του οποίου βρίσκονταν δεκάδες τέτοια σκευάσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, το περιστατικό συνέβη προς τα τέλη του 2022, όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν 45 αμπούλες Mas Port 500 - πιο γνωστό ως μπότοξ - κρυμμένες σε μια τσάντα με σοκολάτες μέσα στη βαλίτσα μιας γυναίκας.

Μετά από ανάκριση, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στη Βιέννη για διακοπές για δύο εβδομάδες και έπαιρνε μαζί της το μπότοξ για προσωπική χρήση.

Ο επικεφαλής του τελωνείου των Βάσεων στη Δεκέλεια, Mark Hartley, είπε ότι η εξήγηση της κίνησε αμέσως υποψίες. «Δεν έδωσε καμία αξιόπιστη εξήγηση για το λόγο που χρειαζόταν τόσο μεγάλη ποσότητα μπότοξ για διακοπές δύο εβδομάδων. Ο ισχυρισμός της ήταν ότι, της τα είχε κάνει δώρο ο σύντροφος της και επειδή ήταν 45 ετών σκόπευε να κάνει ένεση μπότοξ σε όλο της το σώμα», σύμφωνα με τον επικεφαλής του τελωνείου..

Τα πλαστά προϊόντα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη που μεταφέρονται λαθραία από τα κατεχόμενα και ο υπεύθυνος του τελωνείου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σε αυτή την περίπτωση. «Το μπότοξ δεν ανιχνεύεται συνήθως στα σημεία διέλευσης και επειδή η προέλευση του παραμένει απροσδιόριστη λόγω έλλειψης γνήσιων δικαιολογητικών, υπάρχει η υποψία ότι το μπότοξ θα μπορούσε να είναι ‘’μαιμού’’».

Ένα μπότοξ μαιμού, συνέχισε, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία με αντίθετα αποτελέσματα, «όπως νέκρωση ιστού, παράλυση προσώπου, ουλές και αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πηγές βοτουλινικής τοξίνης διανέμονται από μη αδειοδοτημένους λιανοπωλητές στο εξωτερικό».

Κατασχέθηκαν όλες οι αμπούλες του μπότοξ και καταβλήθηκε πρόστιμο.

Πηγή: POLITIS
TAGS: Κύπρος