Βίντεο - ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό νεαρού Βρετανού στον Λαγανά: «Συνηθίζουν να δέρνουν τουρίστες»

Την δική του εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε στον Λαγανά της Ζακύνθου αρχές Ιουλίου έδωσε ο 18χρονος Τζέιμς Τέιλορ

Την δική του εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε στον Λαγανά της Ζακύνθου αρχές Ιουνίου έδωσε ο 18χρονος Τζέιμς Τέιλορ, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 4 Σέρβους μπράβους του μαγαζιού στο οποίο διασκέδαζε με τους φίλους του. 

Αρχικά, ο νεαρός αποκάλυψε στη Daily Mail ότι το περιστατικό συνέβη στις 4 Ιουλίου και όχι στις 7 Ιουλίου, όπως έγραψαν τα ελληνικά μέσα. Επίσης, οι μπράβοι ισχυρίστηκαν ότι τον έδειραν γιατί  είχε επιτεθεί με μπουκάλι σε ένα κορίτσι αλλά, σύμφωνα με τον Τζέιμς, και αυτό είναι ψέματα. 

James Taylor (second from the left) is pictured with his friends at the CherryBay nightclub in Zante on the night he was attacked
Ο 18χρονος Τζέημς με τους φίλους του στο κλαμπ, λίγο πριν πέσει θύμα ξυλοδαρμού

Όπως είπε, οι μπράβοι του συγκεκριμένου μαγαζιού του επιτέθηκαν όταν ανέβηκε σε μια καρέκλα για να βγάλει σελφι με τους φίλους του και χόρεψε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στην καρέκλα. 

Σύμφωνα με την περιγραφή του ένας από τους άνδρες της ασφάλειας του μαγαζιού προσπάθησε να τον τραβήξει από το χέρι για να κατέβει από την καρέκλα. Ο Τζέιμς τράβηξε το χέρι του και κατέβηκε αλλά λίγα δευτερόλεπτα ο μπράβος του κλαμπ γύρισε πίσω με αλλους τρεις και άρχισαν να δέρνουν το αγόρι. 

«Νομίζω ότι δεν του άρεσε το γεγονός ότι ήμουν αρκετά δυνατός για να τραβήξω το χέρι μου πίσω…». 

Ο 18χρονος Βρετανός είπε ακόμα: «Σοκαρίστηκα με το πόσο ευκολα δέρνουν κάποιον έτσι. Σκέφτηκα ότι αν είσαι ανόητος και προκαλείς προβλήματα, τότε ναι ίσως. Αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα έδερναν κάτι τόσο μικρό όσο το να στέκεσαι σε μια καρέκλα για να βγάλεις μια σέλφι».

«Οι μπράβοι αυτού του μαγαζιού θέλουν απλώς να τσακωθούν και να χτυπήσουν τους ανθρώπους. Είναι συνηθισμένο να δέρνουν τουρίστες», είπε ο 18χρονος και εξήγησε ότι όλοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο κλαμπ επειδή συχνά πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού οι τουρίστες.

Στο τέλος δήλωσε ότι δεν θα ξαναπάει ποτέ στη Ζάκυνθο ενώ και η μητέρα του αγοριού ε΄πε ότι αν αυτό συνέβαινε στη Βρετανία θα υπήρχαν κυρώσεις. «Γιατί επιτρέπεται στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε. 

Στο ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρεται επίσης το όνομα του κλαμπ που συνέβη το περιστατικό καθώς και του Σερβου μπράβου που ξυλοκόπησε άγρια του νεαρό Βρετανό τουρίστα, προειδοποιώντας τους Βρετανούς που θα επισκεφθούν το νησί αν είναι προσεκτικοί. 

Πηγή: skai.gr