Κύπρος: Όλα τα νέα στοιχεία για τη σορό που εντοπίστηκε στην πρώτη βαλίτσα

Σε μια γυναίκα, και όχι σε παιδί, ανήκει η σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση που εντόπισαν οι κυπριακές αρχές στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Ο κατά συρροήν δολοφόνος είχε τοποθετήσει τσιμεντομπλόκ ώστε το πτώμα να φτάσει στον πυθμένα της λίμνης και να μην εντοπιστεί. 

Ειδικότερα, σύμφωνα όσα δήλωσε  ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, μετά την ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από την λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία είχε μέσα πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ».

Ανέφερε ότι η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Θα γίνουν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός δεν ανήκει σε μικρό παιδί, αλλά σε ενήλικη γυναίκα. Οι εικασίες στρέφονται στην 31χρονη Maricar Valdez Arquila ή στην 36χρονη Livia Florentina Bunea.

Εξήγησε ότι σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, θα συνεχιστούν οι έρευνες, αλλά δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας. Θα διενεργηθούν εξετάσεις και πιθανόν να γίνει αύριο η ανάσυρση. Ο κ. Σιαήλος επισήμανε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα.

Με ρομποτική κάμερα συνεχίζονται και οι έρευνες για να εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα. Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες, αφού τις δολοφόνησε.  Πρόκειται για την Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, όπως και την Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από τις Φιλιππίνες.

Οι έρευνες στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η οποία επίσης δολοφονήθηκε.

Πηγή: sigmalive.com