Ξέσπασε σε κλάματα ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Ζήτησε συγγνώμη για τις αποτυχίες του

Δεν κρατήθηκε και έβαλε τα κλάματα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία του, όταν απολογήθηκε για την αποτυχία του να καθοδηγήσει τη χώρα σε ταραχώδεις καιρούς που επιδεινώθηκαν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. 

Μιλώντας σε μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο για την επέτειο της 75ης επετείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο Κιμ αφαίρεσε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυά του. 

«Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη, τόσο υψηλή όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, σε μένα, αλλά δεν κατάφερα τα πάντα ικανοποιητικά», είπε, σύμφωνα τους Korea Times. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό». 

Αναφερόμενος στον παππού και τον πατέρα του - οι δύο προηγούμενοι ηγέτες της Βόρειας Κορέας - ο Κιμ συνέχισε: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Kim Il-sung και Kim Jong-il χάρη στην εμπιστοσύνη όλων οι άνθρωποι, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους.»

Η Βόρεια Κορέα έχει δει το εμπόριο με την Κίνα – που είναι μακράν ο μεγαλύτερος οικονομικός της εταίρος - να πέφτει δραματικά λόγω του κλεισίματος των συνόρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν και η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του ιού. 

Χρόνια διεθνών κυρώσεων ως απάντηση στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα του Κιμ, καθώς και ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, πρόσθεσαν μόνο δυσκολίες και πίεση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
 

Πηγή: Guardian