Κλείσιμο

Η βαφτιστήρα του Πούτιν φεύγει κυνηγημένη από τη Ρωσία – Πράκτορες προσπάθησαν να τη συλλάβουν – Δείτε video

Η Ksenia Sobchak, η οποία έχει ασκήσει κριτική στον Πούτιν, φαίνεται να διασχίζει τα σύνορα της Λευκορωσίας με τη Λιθουανία


Νέα πλάνα φαίνεται να δείχνουν τη βαφτιστήρα του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ksenia Sobchak, να διαφεύγει στη Δύση με τα πόδια για να αποφύγει τη σύλληψή της, ώρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στην έπαυλή της.

Η 40χρονη τηλεοπτική σταρ και πολιτικός της αντιπολίτευσης, Ksenia Sobchak, η οποία έχει ασκήσει κριτική στον Πούτιν, φαίνεται να διασχίζει τα σύνορα της Λευκορωσίας με τη Λιθουανία, μέλος του ΝΑΤΟ, στο συνοριακό σημείο Vidzy, 106 μίλια βόρεια του Μινσκ, όπως γράφουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ. 

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνεται να δείχνουν τη Sobcak, συνοδευόμενη από έναν άγνωστο άνδρα, να καλύπτει το πρόσωπό της και να φοράει καπέλο καθώς περνάει τα σύνορα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το βίντεο φαίνεται ότι διέρρευσε από τις κάμερες των συνόρων της Λευκορωσίας και η Λιθουανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Sobchak είχε εισέλθει στο κράτος της Βαλτικής, χρησιμοποιώντας ισραηλινό διαβατήριο.

Η Sobchak, η οποία γνωρίζει τον Πούτιν από τότε που ήταν παιδί, διέφυγε από τη Ρωσία για τη Λευκορωσία πριν εισέλθει στη Λιθουανία, λίγες ώρες μετά την έφοδο των Ρώσων πρακτόρων στο πολυτελές σπίτι της σε ένα διάσημο προάστιο της Μόσχας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η έρευνα στο σπίτι της σχετίζεται με τις φερόμενες παραβάσεις του διευθυντή των μέσων ενημέρωσης, Kirill Sukhanov, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού.

Η Sobchak απέρριψε την Τρίτη τις κατηγορίες κατά του Sukhanov ως «παραλήρημα και ανοησία» και χαρακτήρισε τη σύλληψή του ως μέρος των προσπαθειών των αρχών να καταπνίξουν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. 

Τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν τη Sobhak να περνάει από τον έλεγχο διαβατηρίων της Λευκορωσίας και να λέει σε έναν υπάλληλο συνοριακού ελέγχου ότι κατευθύνεται προς τη Λιθουανία. Η Sobchak φέρεται να αγόρασε εισιτήρια τόσο για την Τουρκία όσο και για το Ντουμπάι, για να μπερδέψει τους κρατικούς ερευνητές, που επιδιώκουν τη σύλληψή της.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Λευκορωσία με αυτοκίνητο και έφυγε για τη Δύση με ένα έξυπνο επιχειρησιακό σχέδιο διαφυγής, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποιώντας το ισραηλινό της διαβατήριο.

H Ksenia Sobchak

Η Sobchak, μια κοσμική γυναίκα που έγινε πολιτικός, κάποτε αποκαλούνταν η Paris Hilton της Μόσχας. Ήταν δημοφιλής παρουσιάστρια ριάλιτι και κάποτε πόζαρε για το Playboy.

Ο Πούτιν τη γνωρίζει από την παιδική της ηλικία και παρακολούθησε τη βάπτισή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία, γεγονός που οδήγησε σε φήμες ότι είναι νονός της. Ο Ανατόλι Σόμπτσακ (πατέρας της) ήταν καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν.

Οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί δεν έσωσαν ούτε την Ksenia Sobchak, η οποία αναγκάστηκε να φύγει κυνηγημένη από τη Ρωσία. 

Πηγή: skai.gr