Ξεκάθαρα ως τρομοκρατική επίθεση βλέπουν οι Βέλγοι το μαχαίρωμα στις Βρυξέλλες

Ξεκάθαρα ως τρομοκρατική ενέργεια φαίνεται πως βλέπουν πλέον οι βελγικές Αρχές τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών στις Βρυξέλλες.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του δράση για απόπειρα ανθρωποκτονίας «σε τρομοκρατικό πλαίσιο» και για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο δράστης, που παραμένει υπό κράτηση, έχει κατονομαστεί ως Χισάμ Ντ, αν και το πλήρες ονοματεπώνυμό του δεν είναι γνωστό. Την Παρασκευή ο αρμόδιος δικαστής θα αποφασίσει εάν θα παραταθεί η κράτησή του ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Χισάμ ήταν γνωστός στις Αρχές και συνδεόταν με τζιχαντιστικούς κύκλους.

Υπό κράτηση τέθηκε και ο αδελφός του δράστη, ο Αμπουμπακέρ Ντ.

Η επίθεση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνοικία Σααρμπέκ της βελγικής πρωτεύουσας. Ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο λαιμό και έναν άλλο στην κοιλιά και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Συνελήφθη τελικά από μία άλλη ομάδα αστυνομικών, αφού όμως μπόρεσε να σπάσει τη μύτη ενός εξ αυτών και δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο πόδι.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν οι δύο συλληφθέντες αδελφοί συνδέονται με τον επίφοβο τζιχαντιστικό πυρήνα που αιματοκύλισε το Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον περσινό Νοέμβριο και τον φετινό, προκαλώντας το θάνατο σχεδόν 200 ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr