Κρούσμα κορωνοϊού σε εργοστάσιο της Boeing στην Ουάσινγκτον

Η αμερικανική εταιρία αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι ένας από τους εργαζομένους σε εργοστάσιό της επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα υπαλλήλων της εταιρίας, με τον εργαζόμενο να προέρχεται από το εργοστάσιο του Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου και έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι στην χώρα. Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση συναρμολογούνται κυρίως τα εμπορικά αεροσκάφη 777 και 787.

«Ο εργαζόμενος βρίσκεται τώρα σε καραντίνα και δέχεται τις περιποιήσεις και τη θεραπεία που είναι απαραίτητο να λάβει για να αναρρώσει», διαβεβαίωσε η διεύθυνση της Boeing σε ανακοίνωσή της.

Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής πρόσθεσε ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας στα εργοστάσιά της. Η Boeing εξήγησε ότι ζήτησε από τους υπαλλήλους της που είχαν έλθει σε επαφή ή εργάζονταν μαζί με τον άνθρωπο που μολύνθηκε να τεθούν από μόνοι τους υπό περιορισμό και διαβεβαίωσε ακόμη ότι απολύμανε όλους τους χώρους δουλειάς και τους κοινόχρηστους χώρους.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ