Κρήτη: Το Ρέθυμνο συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στην οδό Μοάτσου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας ξεκίνησε ο Δήμος Ρεθύμνης, ο οποίος συμπαραστέκεται έμπρακτα στους σεισμόπληκτους.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στην οδό Μοάτσου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου μπορούν να συνδράμουν την προσπάθεια με: Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, αντιφλεγμονώδη, φυσιολογικοί οροί κλπ), κλινοσκεπάσματα, παπλώματα, κουβέρτες, σκηνές, υπνόσακους, μαξιλάρια, φακοί, είδη ρουχισμού (μόνο κασκόλ, γάντια, σκούφους, κάλτσες), είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή: «Ο ανθρώπινος πόνος, δεν κάνει διακρίσεις. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα. Ούτε και προϋποθέσεις. Το Ρέθυμνο έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει ενσυναίσθηση και γενναιοδωρία. Τώρα, καλούμαστε όλοι, με αυτή την τραγική αφορμή, να τις καταθέσουμε ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, πρώτη ημέρα υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η ανταπόκριση των συμπολιτών είναι συγκινητική. Τόσο σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από την επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες του Δήμου για την ενημέρωση τους, όσο και μέσα από την έκταση των προσφορών τους.

Επίσης, στην καμπάνια αλληλεγγύης συμμετέχει και η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίου Νικολάου.

Τα γραφεία της Οργάνωσης, επί της Κυπρίων Αγωνιστών 9 στον 'Αγιο Νικόλαο, από 10 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από τις 10 πμ έως 2 μμ, για να παραλαμβάνει τα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα, σε συνεργασία με την Κίνηση «Αλληλεγγύη για Όλους» και με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Όπως επεσήμαναν τα μέλη της συντονιστικής, «ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός, δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα».

Τα είδη που μπορούν να προσφερθούν αφορούν σε: «Υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση), κουβέρτες σε άριστη κατάσταση, μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση), ρύζι, φακές, ρεβίθια, πλιγούρι, μπισκότα, γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ), βρεφικές και παιδικές κρέμες, πάνες - μωρομάντηλα, ενώ για κατάθεση χρημάτων υπάρχει ο λογαριασμός Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ BIC: ETHNGR AA Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82 IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882 Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό)».

Πηγή: skai.gr