ΚΑΙΡΟΣ

Κρίσιμη η κατάσταση του Χόρτα

Ο πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ, Ζοζέ ΡάμοςΧόρτα, που τραυματίστηκε την Δευτέρα από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχτηκε, νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο αρχίατρος του Βασιλικού Νοσοκομείου του Ντάργουιν, Λεν Νοταράς.

Ο ΡάμοςΧόρτα υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις και η δεύτερη από αυτές πήγε καλά, σύμφωνα με τον αρχίατρο που όμως επισήμανε ότι η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά σοβαρή.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ χτυπήθηκε από δύο ή τρεις σφαίρες, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο Νοταράς διέψευσε τις πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο ΡάμοςΧόρτα έφερε τραύματα στο υπογάστριο και είπε ότι οι δράστες τον πυροβόλησαν στο θώρακα και στην ωμοπλάτη.

Οι χειρούργοι κατάφεραν να αφαιρέσουν τα θραύσματα μίας από τις σφαίρες, όμως θα χρειαστεί να υποβάλλουν τον πρόεδρο και σε άλλη επέμβαση για να αφαιρέσουν και άλλα θραύσματα.

Ο 58χρονος ΡάμοςΧόρτα δέχτηκε την επίθεση στο σπίτι του το πρωΐ της Δευτέρας. Χειρουργήθηκε σε μια κλινική της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης και κατόπιν μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Ντάργουιν, την κοντινότερη μεγάλη πόλη της Αυστραλίας.

Πηγή: skai.gr