Κρεμλίνο διαψεύδει Τραμπ: «Δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν»

Ο εκπρόσωπος του Κρεεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη διεξαγωγή τηλεφωνικής συνομιλίας

Τραμπ

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη διεξαγωγή τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), ενώ παραμένει ασαφές πότε θα πραγματοποιηθεί η συνομιλία, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την προηγούμενη ημέρα, ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε δρομολογηθεί.

«Όχι ακόμη. Θα σας ενημερώσουμε», απάντησε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε εάν η τηλεφωνική κλήση είχε ήδη συντονιστεί με τη ρωσική πλευρά και εάν υπήρχε κάποια εκτίμηση για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε επισημάνει ότι η επικοινωνία των δύο ηγετών θα μπορούσε να κανονιστεί άμεσα, εφόσον υπήρχε σχετική πρωτοβουλία. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες. Η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου.

 
Πηγή: skai.gr
9 0 Bookmark

Απόρρητο