Κούβα: Ρεκόρ 1.470 κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες

AP

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.470 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της υγειονομικής κρίσης ως εδώ έχει φθάσει τους 1.087 νεκρούς επί συνόλου 157.708 μολύνσεων.

Για μια ημέρα «με πολύ δυσμενή στοιχεία» έκανε λόγο ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, αποδίδοντας την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως –τα Soberana 2 και Abdala–, που άρχισε τη 12η Μαΐου σε επτά δήμους της Αβάνας, επεκτείνεται σήμερα Δευτέρα σε όλη την πρωτεύουσα. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Η εκστρατεία βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην περιοχή Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 1,9 εκατ. πολίτες. Επίσης σήμερα ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του Soberana 2 και του Soberana Plus, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ