Κούβα: Πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις οργανωμένες κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής καθώς η χώρα υφίσταται τη χειρότερη οικονομική της κρίση τα τελευταία 30 χρόνια.

Χιλιάδες Κουβανοί σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν σε πρωτοφανείς διαδηλώσεις την Κυριακή εναντίον της κομμουνιστικής κυβέρνησης, με συνθήματα «Κάτω η δικτατορία» και «Θέλουμε ελευθερία».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί, καθώς η χώρα υφίσταται τη χειρότερη οικονομική της κρίση τα τελευταία 30 χρόνια. Οργανωμένες κυρίως δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτές οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν αυθόρμητα χθες Κυριακή το πρωί, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός σε αυτήν τη χώρα που κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα (PCC), και οι μόνες συγκεντρώσεις που έχουν άδεια διεξαγωγής είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές του κόμματος.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Σαν Αντόνιο ντε Λος μιας πόλης περίπου 50.000 ανθρώπων, 30 χιλιόμετρα (20 μίλια) νοτιοδυτικά της Αβάνας όπως αναμεταδίδει δημοσίευμα της ιστοσελίδας france24.com.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ