Κλείσιμο

Κωστίδης στον ΣΚΑΪ: Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Κάθε μέρα πέφτουν ρουκέτες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, ο οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Οβίδα εκτοξεύτηκε πριν από λίγο από την κουρδική πλευρά κοντά στο κέντρο της πόλης Ακτσάκαλε, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με τους Τούρκους να απαντάνε με το πυροβολικό. Ο Χουλουσί Ακάρ, επίσης, επισκέφτηκε πριν λίγο το μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός της Συρίας δεν είναι οργανωμένος όπως ο τουρκικός. Αυτή τη στιγμή άρματα μάχης πλησιάζουν τα σύνορα και μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο θα εισέλθουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Η επιχείρηση θα προχωρήσει αργά, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν είναι υπόθεση μιας ή δύο εβδομάδων.

Η περιοχή κοντά στα σύνορα έχει κυρίως αραβικό άμαχο πληθυσμό, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει από τα πυρά των Τούρκων και των Κούρδων.

Κάθε μέρα πέφτουν ρουκέτες, αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, μέσα σε οικισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 100.

Μάλιστα, δίπλα από καφενείο έπεσε ρουκέτα και σκότωσε μια μάνα με το παιδί της. 

Η Τουρκία σταμάτησε τις βολές στην απέναντι πλευρά για προληπτικούς λόγους μετά τα χτυπήματα σε αμερικανικές θέσεις, καθώς κατηγορήθηκαν ότι χτύπησαν τις θέσεις των Αμερικανών «επίτηδες», παρόλο που οι ίδιοι το διαψεύδουν.

Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» για να εγκατασταθούν πρόσφυγες που κατοικούν στην Τουρκία.
 

Πηγή: skai.gr