Κορωνοϊός: Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου αναμένει πρόοδο για την θεραπεία του ιού

Κορωνοϊός: Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου αναμένει πρόοδο για την θεραπεία του ιού

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου (Robert Koch Ιnstitut / RKI), σύντομα θα υπάρχουν θεραπευτικά παρασκευάσματα για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με κορωνοϊό παγκοσμίως.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τέτοια φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν και στην Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες. Πολλές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου τα φάρμακα για την θεραπεία του κορωνοϊού εξετάζονται πειραματικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ Λόταρ Βίλερ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία αυξήθηκε σε 349 μέχρι σήμερα το πρωί, εκ των οποίων τα μισά έχουν καταγραφεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

«Αναμένουμε να έχουμε ένα εμβόλιο κατά το επόμενο έτος. Σίγουρα θα υπάρχουν τα πρώτα εμβόλια σε λίγους μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν εκτενώς». Ο Βίλερ επέστησε την προσοχή ώστε «να μην μειωθεί η προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού: Η στρατηγική περιορισμού πρέπει να συνεχιστεί. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων σχετίζεται με επαφές», τόνισε ο Βίλερ.

Πηγή: de.reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ