Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη - Αυξηση κρουσμάτων και νέα μέτρα

Ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, με τα κράτη να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του επικίνδυνου ιού. Στη Γαλλία οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 1.500,  στην Ισπανία από την Παρασκευή καταγράφηκαν σχεδόν 28.000 νέα κρούσματα και στη Βρετανία πάνω από 13.900 σε μία μόνο ημέρα.

Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των ασθενών με νέο κορονοϊό που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε το όριο των 1.500 σήμερα, για πρώτη φορά από τις 27 Μαΐου, με τα στοιχεία αυτά να εντείνουν τους φόβους για την επιβολή τοπικών λοκντάουν στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 υπερέβη το όριο των 8.600 για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου.

Επιπλέον, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 8.505 νέα κρούσματα Covid-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του ρεκόρ του Σαββάτου με 26.896 κρούσματα και της Κυριακής με 16.101.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 αυξήθηκε κατά 95 και ανέρχεται πλέον στους 32.825. Την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 θάνατοι.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 743.479.

Ισπανία

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε από την Παρασκευή σχεδόν 28.000 περιπτώσεις μολύνσεων από κορονοϊό, οι οποίες αυξάνουν σε 888.968 το αθροιστικό σύνολο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό αυξήθηκε κατά 195 από την Παρασκευή φτάνοντας σε 33.124.

Η Μαδρίτη δεν γνωστοποιεί δεδομένα της πανδημίας μέσα στα Σαββατοκύριακα.

Βρετανία

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 13.972 νέα ημερήσια κρούσματα της COVID-19, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 12.872 κρούσματα που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Άλλοι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συνολικά 42.875 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου.

Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 39 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.619 νέα κρούσματα.Χθες, τα κρούσματα ήταν 5.456, με 26 νεκρούς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (696), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (662), στην Τοσκάνη (466) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (395).Από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 36.205 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, απόψε, (εκτός απροόπτου της τελευταίας στιγμής) η κυβέρνηση Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μεταδόσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις και πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ρώμης αναμένεται να απαγορεύσει τα πάρτι σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί σε κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την τηλεργασία, εντάσσοντας σε αυτή μέχρι το 70% των εργαζομένων τους.

Επίσης, σε ότι αφορά την εστίαση, αναμένεται να αποφασιστεί ότι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να κλείνουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του τομέα, και μετά τις εννέα το βράδυ να μην χορηγείται αλκόολ σε πελάτες που δεν το καταναλώνουν καθήμενοι σε τραπέζια.

Σε ότι αφορά την άθληση, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την απαγόρευση των αθλημάτων εκείνων στα οποία δεν μπορεί να τύχει σεβασμού η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, όπως είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Προς το παρόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναμένεται να συνεχιστεί, παρά τα πολυάριθμα κρούσματα. Η προστατευτική μάσκα θα είναι υποχρεωτική, τέλος, για όσους επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα στα πάρκα των ιταλικών πόλεων, αλλά όχι για τους πολίτες που προτιμούν το τρέξιμο.

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.467 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 325.331, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το ίδιο διάστημα αυξήθηκε σε 9.621 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς 6 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Τσεχία

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ανήλθε σήμερα σε 1.045 στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 987 που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί και συμπεριέλαβε 27 θανάτους σήμερα καθώς και 31 θανάτους που προστέθηκαν μετά την αναθεώρηση στοιχείων προηγούμενων ημερών.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,