Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Κατά του κλεισίματος των συνόρων ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τάχθηκε κατά του άμεσου κλεισίματος των συνόρων παρά την εξάπλωση του κοροναϊού. «Μαζί με όλους τους υπουργούς Υγείας της περιοχής καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κλείσιμο ή ο περιορισμός διέλευσης των συνόρων δεν θα ήταν κατάλληλος προς το παρόν. Το κλείσιμο των συνόρων θα είχε αντίκτυπο στον εφοδιασμό της Γερμανίας», δήλωσε απόψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv.

«Ωστόσο, η κατάσταση στη Γερμανία έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν πολύ περισσότερες μολύνσεις και αλυσίδες μολύνσεων που δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε όλες ακόμα», πρόσθεσε ο Σπαν. «Ο κίνδυνος για την κοινωνία στο σύνολό της έχει αυξηθεί, ο κίνδυνος για τα μεμονωμένα άτομα στη Γερμανία είναι χαμηλός έως μέτριος», επισήμανε.

Στη συζήτηση για πιθανές ακυρώσεις σημαντικών εκδηλώσεων, ο Σπαν ζήτησε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. «Θα πρέπει κανείς να διαχωρίζει τις περιπτώσεις, μεταξύ συναθροίσεων σε σημαντικές εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες προέρχονται από χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κοροναϊό όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία, και μεταξύ συγκεντρώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος άνθρωποι που προέρχονται από την περιοχή μας. Φυσικά αυτό κάνει τη διαφορά», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: skai.gr