Κορωνοϊός: Ιταλίδα γιατρός βοηθάει ασθενείς να αποχαιρετίσουν τους αγαπημένους τους

Μία γιατρός στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού περιγράφει στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale ότι οι ασθενείς έχουν διαύγεια και ζητούν να μιλήσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα λίγο πριν πεθάνουν.  

Η γιατρός Φραντζέσκα Κορτελάρο από το νοσοκομείο Σαν Κάρλο Μπορομέο του Μιλάνου μίλησε ανοιχτά και ειλικρινά για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της Ιταλίας. «Ξέρετε τι είναι το πιο δραματικό; Να βλέπεις ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους. Να τους ακούς να σε παρακαλάνε να πουν αντίο στα παιδιά και τα εγγόνια τους». 

Μάλιστα εξηγεί ότι όταν είναι έτοιμοι να πεθάνουν οι ασθενείς αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. «Έχουν διαύγεια. Δεν πέφτουν σε ναρκοληψία. Είναι σαν να πνίγονται αλλά έχουν χρόνο για να το καταλάβουν». 

Στη συνέντευξη περιγράφει και την στιγμή που μία ηλικιωμένη γυναίκα της ζήτησε να μιλήσει με την εγγονή της λίγο πριν πεθάνει. «Έβγαλα το τηλέφωνο και την κάλεσα με βιντεοκλήση. Είπαν αντίο. Λίγο αργότερα είχε χαθεί. Έως τώρα έχω μία μακριά λίστα με βιντεοκλήσεις. Την αποκαλώ λίστα του αποχαιρετισμού», είπε η Κορτελάρο. 
 

Πηγή: skai.gr