Στη βιομηχανία αγωγών που ενδημεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προστέθηκε η πιο εξωφρενική. Αγωγή....  ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων(!) ή 18,5 τρισ. ευρώ κατατέθηκε στις ΗΠΑ έναντι των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Αμερικανό δικηγόρο Λάρι Κλέιμαν και την oργάνωση Freedom's Watch από κοινού με την εταιρεία Texas Buzz Photos κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (της περιφέρειας που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού), του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και της αρχηγού του στρατού, Τζεν Γουέι.

Οι ενάγοντες ζητούν 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που εκπόνησαν οι κινεζικές αρχές! 

Σύμφωνα με το Business Today, στην αγωγή που κατατέθηκε, κατηγορούν την Κίνα -μεταξύ άλλων- για συνέργεια και συνωμοσία που οδήγησε στον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια και επίθεση.

Υποστηρίζουν ότι ο ιός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και δηλώνουν ότι ο COVID-19 «σχεδιάστηκε» από την Κίνα για να σκοτώσει μαζικά πληθυσμό.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η αγωγή αναφέρει ότι τα βιολογικά όπλα απαγορεύτηκαν το 1925 και ως εκ τούτου ένα τέτοιο βιολογικό όπλο είναι μαζικής καταστροφής που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Μάλιστα, οι ενάγοντες επικαλούνται δημοσιεύματα ότι υπάρχει ένα μόνο εργαστήριο μικροβιολογίας στην Κίνα που χειρίστηκε προηγμένους ιούς, όπως ο νέος κορωνοϊός – και αυτό είναι στη Γουχάν και ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι Κινέζοι γιατροί και οι ερευνητές που μίλησαν για τον κορωνοϊό και «σήμαναν συναγερμό σε όλο τον κόσμο» τώρα πια έχουν «σιωπήσει». Πρόσθεσαν ότι η απελπισία της στρατηγού Τσεν να αποφύγει τον ιό ήταν τέτοια που χορήγησε στην ίδια και σε έξι μέλη της ομάδας της πιθανό εμβόλιο που δεν είχε δοκιμαστεί ακόμα! 
 
Οι ενάγοντες υποστηρίζουν επίσης ότι όλοι οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν για τη διαιώνιση της «διεθνούς τρομοκρατίας».

Η αγωγή αναφέρει ότι ενώ ο κορωνοϊός είναι βραδείας δράσης και αργής διάδοσης για να χρησιμοποιηθεί εναντίον στρατού μιας χώρας, «σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον γενικό πληθυσμό ενός ή περισσοτέρων από τα αντιληπτά εχθρικά έθνη της Κίνας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Παρότι το Πεκίνο κάθε άλλο παρά άμοιρο ευθυνών για την πανδημία, τα συνωμοσιολογικά σενάρια αναμένεται να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς αποδείξεις δεν υπάρχουν... 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις