Κορωνοϊός: Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί- Τι λέει Γερμανός καθηγητής για την πανδημία

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Γερμανία λίγες μέρες πριν από το καθολικό Πάσχα (4 Απριλίου) είναι πιο εκρηκτική κατά την άποψη ενός διακεκριμένου επιστήμονα, ο οποίος την παρομοιάζει με «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί»

«Ιδίως η μετάλλαξη του ιού B.1.1.7, που είναι η επικρατούσα εν τω μεταξύ στη Γερμανία, εξαπλώνεται πιο γρήγορα εντός των οικογενειών. Επιπλέον, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται αυτήν την στιγμή. Πρόκειται για ένα ηφαίστειο πάνω στο οποίο καθόμαστε το οποίο είναι έτοιμο να εκραγεί», είπε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν, Τόρστεν Λερ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Σε αντίθεση με τα τέλη του 2020, πολλά άτομα από την ιδιαίτερα απειλούμενη ηλικιακή ομάδα εμβολιάζονται τώρα, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων άνω των 70 ετών που έχει εμβολιαστεί είναι μόνο το ένα τέταρτο. Μέχρι να υπάρξει πραγματικά θετική επίδραση στον αριθμό των κρουσμάτων απαιτούνται μερικές εβδομάδες. Επομένως, δεν μπορεί να δοθεί λήξη συναγερμού. Έχουμε λοιπόν μερική αποδυνάμωση μέσω του εμβολιασμού, αλλά επιδείνωση λόγω των μεταλλάξεων», πρόσθεσε ο καθηγητής Λερ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για έναν προσομοιωτή Covid-19, ο οποίος έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για την διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών, των δυνατοτήτων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των διαθέσιμων αναπνευστήρων και των ποσοστών θανάτου στα επιμέρους ομοσπονδιακά κρατίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ