Κορωνοϊός: Εκνευρισμός Μέρκελ-Ανησυχεί για ενδεχόμενη χαλάρωση των Γερμανών

Associated Press

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι «ανησυχεί πολύ» για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των Γερμανών όσον αφορά την τήρηση των περιορισμών κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σήμερα ξεκίνησε στη Γερμανία μια μερική άρση των περιορισμών, καθώς άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα κάτω των 800 τετραγωνικών μέτρων. Ωστόσο εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων και να ισχύει η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε σήμερα το πρωί τον εκνευρισμό της στη διάρκεια μιας συζήτησης εξ αποστάσεως με τους ηγέτες του συντηρητικού κόμματος CDU.

Η Μέρκελ κάλεσε κυρίως να τεθεί τέρμα «στο όργιο των συζητήσεων» στη Γερμανία για μια πιθανή πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων, ανέφεραν διάφοροι συμμετέχοντες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η καγκελάριος είπε ακόμη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ότι «ανησυχεί πολύ» για την αυξανόμενη, όπως είπε, μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Λυπάται, σύμφωνα με αυτά τα μέλη της CDU, που κανείς δεν μιλάει για κάτι άλλο εκτός από την άρση των περιορισμών.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι η εξέλιξη της κατάστασης έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των υφιστάμενων κανόνων προστασίας», δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης αυτής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει αναμφίβολα να περιμένουμε τις 8 ή τις 9 Μαΐου για να δούμε αν, εκτός από το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων που προβλέπεται από τις 4 Μαΐου, θα είναι δυνατή η άρση και άλλων περιορισμών.

Η Γερμανία μετρά σήμερα Δευτέρα 141.672 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού (+1.175 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες) και 4.404 θανάτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ