Κορωνοϊός: Έδωσε το καλό παράδειγμα ο Ισραηλινός πρόεδρος - Εμβολιάστηκε με τρίτη δόση

Έδωσε το καλό παράδειγμα ο Ισραηλινός πρόεδρος… Ο Ισαάκ Χέρτζογκ  και η σύζυγός του την Παρασκευή εμβολιάστηκαν με την ενισχυτική δόση των Pfizer-BioNTech για τον κορωνοϊό, μια ημέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε τρίτη δόση για τους Ισραηλινούς άνω των 60 ετών. 

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρώτη «ενισχυτική» εκστρατεία εμβολιασμού στον κόσμο για τα άτομα άνω των 60 ετών, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Tel Hashomer, όπου ο 60χρονος Χέρτζογκ έκανε το εμβόλιο, ο Μπένετ είπε: «Ξεκινάμε την εκστρατεία μας [τρίτο εμβόλιο] για την προστασία των ηλικιωμένων στο Ισραήλ. Από σήμερα υπάρχει μια νέα ‘mitzvah’ (εντολή) : να εμβολιάσετε τους πατέρες και τις μητέρες σας». 

Ο Χέρτζογκ ευχαρίστησε τον Μπένετ και την κυβέρνησή του «για αυτή τη γενναία απόφαση», λέγοντας ότι είναι «περήφανος που είμαστε η πρώτη χώρα που εμβολιάζεται με τη τρίτη δόση εμβολίου». «Το βήμα που κάνουμε σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινωνική αλληλεγγύη στο Ισραήλ», δήλωσε ο ισραηλινός πρόεδρος. 

Κάλεσε όλους όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να «συμβουλευτούν τον οικογενειακό τους γιατρό» για να το κάνουν. Ο Χέρτζογκ πρόσθεσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιτρέψει στο Ισραήλ «να επιστρέψει στην κανονικότητα».
 

 

 

Πηγή: haaretz.com