Kορωνοϊός: 6 οι νεκροί στη Γαλλία - 92 νέα κρούσματα σε μία ημέρα - 82 τα κρούσματα στην Ολλανδία

Δύο ακόμη νεκρούς από τον κορωνοϊό μετρά η Γαλλία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 6, την ώρα που 92 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε σχέση με χθες, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συνολικά 377 κρούσματα έχουν ανακοινωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και όλες οι μητροπολιτικές περιοχές της γαλλικής επικράτειας έχουν πληγεί. Η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της επιδημίας.

Οι δύο νεκροί είναι «ένα πρόσωπο ηλικίας 73 ετών που προέρχεται από το Ουάζ (βόρεια)», μία από τις κύριες εστίες μόλυνσης στη Γαλλία, και ένα «πρόσωπο ηλικίας 64 ετών από το Αισν», αναφέρει σε δελτίο Tύπου το υπουργείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σήμερα, η τελευταία μητροπολιτική περιοχή που δεν είχε καταγράψει κρούσματα, το Σαντρ Βαλ ντε Λουάρ ανακοίνωσε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο Παρίσι, η RARP (η εταιρεία διαχείρισης των μετρό) γνωστοποίησε το πρώτο κρούσμα μεταξύ των υπαλλήλων της, επισημαίνοντας ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στα δρομολόγια.

Μπροστά στη διάδοση του ιού, η γαλλική προεδρία κάλεσε σήμερα καμιά τριανταριά ειδικούς, γιατρούς, επιστήμονες και υπεύθυνους εργαστηρίων, που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τους υπουργούς Υγείας Ολιβιέ Βεράν και Έρευνας Φρεντερίκ Βιντάλ.

82 κρούσματα στην Ολλανδία

Ο αριθμός των ασθενών από τον Covid-19 στην Ολλανδία ανέρχεται πλέον σε 82 κρούσματα, έγινε σήμερα γνωστό από Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Τα κρούσματα στην Ολλανδία υπερδιπλασιάστηκαν σήμερα σε σχέση με τα 38 που είχαν καταγραφεί έως χθες. Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ