Κλείνει την Πρωτοχρονιά ιστορική παμπ της Βρετανίας – Θα την «πάρει» ο δρόμος (φωτογραφίες)

Τους τελευταίους της πελάτες θα σερβίρει την παραμονή πρωτοχρονιάς η παμπ Air Ballon (αερόστατο) στο Birdlip του Gloucestershire

Τους τελευταίους της πελάτες θα σερβίρει την παραμονή πρωτοχρονιάς η παμπ Air Ballon (αερόστατο) στο Birdlip του Gloucestershire.

 Η ιστορική παμπ θα κλείσει οριστικά την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά από 220 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, καθώς θα κατεδαφιστεί για τις ανάγκες διαπλάτυνσης του δρόμου στην περιοχή. 

«Ηταν χαρά μας να σας εξυπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς ήρθε η ώρα που η παμπ θα κλείσει για να ανοίξει ο νέος δρόμος.Όπως καταλαβαίνετε, αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά ανυπομονούμε να χαρίσουμε σε όλους σας τα τελευταία υπέροχα Χριστούγεννα για να μας θυμάστε» ανέφερε το προσωπικό στο Facebook και τα βρετανικά social media κατακλύστηκαν από μηνύματα αγάπης και νοσταλγίας. 

Η παμπ ονομάστηκε Air Balloon επειδή το Birdlip και το Crickley Hill ήταν δημοφιλείς τοποθεσίες απογείωσης των αερόστατων,  όταν αυτά πρωτοεμφανίστηκαν και διαδόθηκαν  στην Αγγλία τη δεκαετία του 1780.

Η Air Ballon αποτελεί τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή – μάλιστα έδωσε το όνομά της σε έναν κυκλικό κόμβο που ενώνει τους μεγάλους τοπικούς δρόμους. 

Πηγή: skai.gr