«Κλείδωσε» η συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου -Το πρόγραμμα Μπάιντεν στην Ευρώπη

Σειρά συναντήσεων θα έχει στην Ευρώπη με αρχηγούς κρατών ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν θα έχει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα, με στάσεις σε τρεις χώρες, σημαντικές συνόδους και διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν όλα τα διμερή και περιφερειακά θέματα. 

Η πρώτη στάση του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο, θα είναι στη Βρετανία, όπου συναντηθεί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Εκεί θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και θα συμμετάσχει στο συνέδριο των G7. 

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα τονίσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συμμαχία για τη διατλαντική ασφάλεια και τη συλλογική άμυνα.

Στις 15 Ιουνίου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ΗΠΑ-ΕΕ, όπου θα συζητηθεί μια κοινή ατζέντα για την παγκόσμια υγεία, την οικονομική ανάκαμψη, την κλιματική αλλαγή, την εμπορική συνεργασία και την αντιμετώπιση ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, στις 16 Ιουνίου ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη, με σκοπό να επαναφέρει κάποια σταθερότητα στις δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία.  
 

Πηγή: skai.gr