Κλείσιμο

Η χιονοστιβάδα πλησιάζει και αυτός συνεχίζει να τραβά με την κάμερα – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ο ατρόμητος Βρετανός πεζοπόρος που κατέγραψε την τρομακτική χιονοστιβάδα στο Κιργιστάν, δήλωσε πως ήξερε ότι ρισκάρει, αλλά ένιωθε πως είχε τον έλεγχο.

Βρετανός πεζοπόρος κατέγραψε σε βίντεο μια τρομακτική χιονοστιβάδα να καταφτάνει προς την ομάδα του στο βουνό Τιέν Σαν του Κιργιστάν.

Στο βίντεο που ανέβασε ο 26χρονος Χάρι Σιμίν, περιγράφει πως η δεκαμελής ομάδα του έκανε πεζοπορία στο βουνό, όταν άκουσαν «τον ήχο του πάγου που σπάει»  και είδαν γιγαντιαίο κύμα χιονιού να κατευθύνεται προς το μέρος τους.

Ο Σιμιν περιγράφει πως μόλις ξεκίνησε η χιονοστιβάδα αποκόπηκε από την ομάδα του και πως πιθανότατα εάν είχαν προχωρήσει για πέντε ακόμα λεπτά στο μονοπάτι, δεν θα είχαν βγει ζωντανοί.

«Εννέα Βρετανοί και ένας Αμερικάνος σε περίπατο με οδηγό στα βουνά Τιέν Σαν του Κιργιστάν. Μόλις φτάσαμε στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής και εγώ διαχωρήστηκα από την ομάδα για να βγάλω φωτογραφίες ενός ψηλού λόφου/γκρεμού», γράφει ο Σίμιν.

Συνεχίζει λέγοντας πως άκουσε τον ήχο του πάγου που σπάει ενώ έβγαζε φωτογραφίες και πως εντόπισε ακριβώς δίπλα του ένα σημείο στο οποίο θα μπορούσε να αναζητήσει καταφύγιο, κάτι που άφησε κυριολεκτικά για το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν η χιονοστιβάδα βρισκόταν πολύ κοντά του.

«Ναι, το άφησα για το τελευταίο δευτερόλεπτο και ναι, ξέρω ότι θα ήταν πιο ασφαλές να μετακινηθώ αμέσως στο καταφύγιο. Γνωρίζω πολύ καλά πως πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Ένιωθα πως έχω τον έλεγχο αλλά πέρα από αυτό, όταν το χιόνι ξεκίνησε να έρχεται και όλα έγιναν σκοτεινά και ήταν δύσκολο να αναπνεύσεις, τα χρειάστηκα, σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο φαίνεται ένα πυκνό στρώμα πάγου και χιονιού πάνω από το κεφάλι του κ. Σιμιν και εκείνος να συνεχίζει να τραβάει.

Δείτε το βίντεο

«Πίσω από τον βράχο ήταν σαν να βρίσκεσαι μέσα σε χιονοθύελλα. Με το που τελείωσε, η αδρεναλίνη με χτύπησε δυνατά. Είχα καλυφθεί μόνο με ένα μικρό στρώμα χιονιού και δεν είχα ούτε γρατζουνιά».

«Ένιωσα ζαλισμένος. Ήξερα ότι η υπόλοιπη ομάδα ήταν αρκετά μακριά από τη χιονοστιβάδα και πρέπει να ήταν καλά. Τους βρήκα ξανά και είδα πως όλοι ήταν ασφαλείς, παρότι ένας είχε κοπεί άσχημα στο γόνατό του και κατέβηκε με άλογο στην πλησιέστερη ιατρική εγκατάσταση».

Με πληροφορίες από τον Independent

Πηγή: skai.gr