Κίνα: Τρείς νέοι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, φθάνει τους 5.245 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε τρείς νέους θανάτους από COVID-19, το τελευταίο 24ωρο, έναντι ενός το προηγούμενο.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, φθάνει πλέον τους 5.245 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Οι αμφιβολίες ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δεδομένων που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές έχουν πολλαπλασιαστεί. Οπως αναφέρουν, οι κινεζικές αρχές δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπειρία άλλων χωρών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφού άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους. Επιπλέον, τα όσα ανακοινώνουν, δεν συνάδουν με τις πληροφορίες πως νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί από τις αρχές του μήνα, όταν οι αρχές πήραν την απόφαση να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID» έπειτα από τις  άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ