Πεκίνο: Οι διαρροές των εγγράφων του Πενταγώνου αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ κρυφακούν συμμάχους 

«Η Ουάσιγκτον πρέπει να δώσει μια εξήγηση για το θέμα στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Γουάνγκ

Η Κίνα ζήτησε την Τετάρτη από τις ΗΠΑ να παράσχουν «εξηγήσεις» στη διεθνή κοινότητα σχετικά με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που διέρρευσαν από το Πεντάγωνο. 

«Τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο εμπλέκονται σοβαρά στην κρίση της Ουκρανίας, αλλά επίσης κρυφακούν εδώ και πολύ καιρό τους συμμάχους», δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο. 

«Η Ουάσιγκτον πρέπει να δώσει μια εξήγηση για το θέμα στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Γουάνγκ, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times.

«Τα γεγονότα λένε ξεκάθαρα στον κόσμο ότι οι ‘’δημοκρατικές αξίες’’ στις οποίες αναφέρονται οι ΗΠΑ είναι απλώς ένα πρόσχημα, ένα εργαλείο που εξυπηρετεί τα δικά τους εγωιστικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο Κινέζος αξιωματούχος. 

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε από πλευράς του σήμερα Τετάρτη ότι τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Πενταγώνου που φαίνεται ότι διέρρευσαν περιέχουν ένα «μείγμα αληθινών και ψευδών πληροφοριών» για τον στρατό της χώρας του, αλλά υποβάθμισε τον αρνητικό τους αντίκτυπο.

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σ’ αυτά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Ολέξιι Ρέζνικοφ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογο του.

«Οι πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχουν χάσει την σημασία τους. Επομένως είναι ένα μείγμα αλήθειας και ψέματος».

Ο Ρέζνικοφ είπε επίσης πως πιστεύει ότι οι διαρροές ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να δείξει τις διαφωνίες μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ