Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους επικεφαλής εθνικής ασφαλείας να προετοιμαστούν «για τα χειρότερα»

Ο Κινέζος ηγέτης κάλεσε τους ανώτατους αξιωματούχους να σκεφτούν το «χειρότερο δυνατό σενάριο» και να προετοιμαστούν για «φουρτουνιασμένες θάλασσες»

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας του να σκεφτούν το «χειρότερο δυνατό σενάριο» και να προετοιμαστούν για «φουρτουνιασμένες θάλασσες», καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα σκληραίνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών απειλών.

«Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των θεμάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Σι την Τρίτη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του κόμματος, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Πρέπει να  έχουμε στη σκέψη μας το χειρότερο δυνατό σενάριο και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δοκιμασίες από ισχυρούς αντίθετους ανέμους και κύματα, ακόμη και επικίνδυνες φουρτουνιασμένες θάλασσες» πρόσθεσε.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από μια δεκαετία, ο Σι έχει κάνει την εθνική ασφάλεια βασικό παράδειγμα που διαπερνά όλες τις πτυχές της διακυβέρνησης της Κίνας, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Έχει επεκτείνει την έννοια της εθνικής ασφάλειας για να καλύψει τα πάντα, από την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα, τον πολιτισμό και την οικολογία μέχρι τον κυβερνοχώρο. 

Σύμφωνα με τον Σι για την «συνολική εθνική ασφάλεια», η Κίνα έχει εισάγει μια σειρά από νομοθεσίες για την προστασία της από απειλές, όπως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κατασκοπεία, την κυβερνοασφάλεια, τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις εθνικές πληροφορίες και την ασφάλεια δεδομένων.

Πηγή: skai.gr