ΚΑΙΡΟΣ

Κίνα - Μοντέρνα Μουλάν: Ζήτησε συγγνώμη επειδή υποδύθηκε το αγόρι για να μπει σε συγκρότημα

Ένα κορίτσι στην Κίνα ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές της «γιατί τους εξαπάτησε» αφού προσπάθησε να συμμετάσχει σε ένα μουσικό συγκρότημα αγοριών. 

Η Fu Jiayuan, 13 ετών, ανέφερε ότι είπε ψέματα για το φύλο της σε δημοφιλές πρακτορείο επειδή ήταν «νέα και αδαής». 

Παρόλο που ήταν μόνο μέρος του boot camp του YGN Youth Club και όχι επίσημο μέλος της μπάντας, οι θαυμαστές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα βίντεο της εκπαίδευσής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πολλοί οπαδοί του YGN Youth Club διασκέδασαν με την αποκάλυψη και είπαν ότι «δεν ήταν μεγάλη υπόθεση». Αλλά η Fu, η οποία αναγκάστηκε να παραδεχτεί την εξαπάτηση αφού ένας χρήστης του διαδικτύου επισήμανε ότι είναι κορίτσι, είπε ότι θα αποχωρήσει από τη βιομηχανία ψυχαγωγίας. 

«Λυπάμαι για όλους όσοι μού έδειξαν εμπιστοσύνη», γράφει σε δήλωσή της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. «Υπόσχομαι ότι δεν θα εμφανιστώ στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ή σε καμία πλατφόρμα βίντεο στο μέλλον». 

Το YGN Youth Club στρατολογεί μόνο νεαρά αγόρια, τα περισσότερα μεταξύ 11 και 13 ετών. Ένα δύσκολο πρόγραμμα εκπαιδεύει τα αγόρια σε τεχνικές τραγουδιού και χορού για να τα μεταπλάσει σε μελλοντικά είδωλα. Η εταιρεία είπε ότι το λάθος συνέβη επειδή οι οντισιόν πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, πολλοί θαυμαστές υπερασπίστηκαν την 13χρονη, παρομοίαζοντάς τη με την Κινέζα λαϊκή ηρωίδα Μουλάν. Σύμφωνα με τον μύθο που έγινε γνωστός στη δύση από τις ταινίες της Disney, η Μουλάν ήταν μια κοπέλα που μεταμφιέστηκε σε άντρα για να μπορέσει να παλέψει για να σώσει την οικογένεια και τη χώρα της. 

«Η εμφάνιση των ειδώλων είναι τόσο ανδρόγυνη αυτές τις μέρες, οπότε είναι δύσκολο να πεις (αν είναι αγόρια ή κορίτσια). Απλώς αφήστε τη να συμμετάσχει», ανέφερε ένα δημοφιλές σχόλιο στην πλατφόρμα Weibo.

Πηγή: bbc.com