Κίνα: Ανακοίνωσε 60 χιλιάδες θανάτους από Covid-19 μόνο σε νοσοκομεία

Η κινεζική κυβέρνηση σταμάτησε να αναφέρει δεδομένα για μολύνσεις και θανάτους από την Covid-19 στις αρχές Δεκεμβρίου

Η Κίνα ανέφερε σήμερα ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου σχεδόν 60.000 θάνατοι συνδέονται με την COVID-19, μετά τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση δεν δημοσίευσε δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων περιελάμβανε 5.503 θανάτους λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από την Covid-19 και 54.435 θανάτους από άλλες ασθένειες σε συνδυασμό με Covid-19.  Η Εθνική Επιτροπή Υγείας είπε ότι αυτοί οι θάνατοι σημειώθηκαν σε νοσοκομεία, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν πεθάνει περισσότεροι άνθρωποι στο σπίτι καθώς μία αναφορά θα υπερδιπλασίαζε τον επίσημο αριθμό θανάτων της Κίνας από την Covid-19 σε 10.775. Σημειώνεται ότι στις 8 Ιανουαρίου ο επίσημος απολογισμός ήταν 5.272 θάνατοι. 

Η κινεζική κυβέρνηση σταμάτησε να αναφέρει δεδομένα για μολύνσεις και θανάτους από την  Covid-19 στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την απότομη άρση των ελέγχων κατά των ιών, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες κυβερνήσεις να απευθύνουν έκκληση στο Πεκίνο για περισσότερες πληροφορίες εν μέσω αύξησης των μολύνσεων.

Πηγή: apnews.com