Κιλιντσάρογλου vs Ερντογάν: Δε θέλουμε να πολεμήσουμε με τη Συρία – Είμαστε υπεργολάβοι; 

Το αντιπολεμικό ρεύμα που ελλοχεύει στην τουρκική κοινή γνώμη για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες τούρκους στρατιώτες, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. 

«Ζητώ από αυτούς που κυβερνούν το κράτος να μην υπάρχουν νέοι μάρτυρες [νεκροί] Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με τη γειτονική Συρία» δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο επικεφαλής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματο (CHΡ). 

Η Τουρκία, ανέφερε σύμφωνα με το Anadolu, δεν πρέπει να προσπαθεί να ενεργήσει ως «υπεργολάβος παγκόσμιων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή». Σημείωσε ότι η Τουρκία «δεν πρέπει να συμμετέχει σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων» στη Μέση Ανατολή. «Οι στρατιώτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για αυτό», πρόσθεσε.

Ο Κιλιντσάρογλου έκανε ειδική αναφορά στους πέντε τούρκους στρατιώτες σε επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ της Συρίας τη Δευτέρα. Συλλυπήθηκε τους οικείους των νεκρών λέγοντας ότι το έθνος πενθεί για το θάνατό τους. 

«Για ποιο λόγο είμαστε στην Λιβύη; Γιατί ήμασταν στo έλος της Συρίας; Η κυβέρνηση πρέπει να διδαχθεί από το τι έγινε στη Συρία» είχε δηλώσει εξάλλου το Δεκέμβριο. 

Πηγή: skai.gr